U bent ondernemer…

Camera-inspectie

Soms is het onmogelijk om van buitenaf duidelijk te krijgen wat er mis is met uw afvoer en waar het precies fout gaat.  In die gevallen voert Rioolmonteur een camera-inspectie voor u uit. Camera-inspecties vormen bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van stankonderzoek.

Vragen over uw riolering

Camera-inspectie biedt ook uitkomst wanneer u geen acute problemen heeft, maar u meer wilt weten over uw afvoer. U heeft bijvoorbeeld vragen over:

  • de exacte ligging van buizen of leidingen (ook in plafond)
  • mogelijke aansluitingen van derden op uw riolering
  • het materiaal waar uw rioolbuizen van gemaakt zijn
  • de algehele conditie van uw rioolbuizen

Beeldmateriaal als bewijs

Tijdens het uitvoeren van camera-inspecties kunt u vaak meekijken terwijl de opnames worden gemaakt. Ook kunnen wij de beelden voor u op een USB-stick zetten. Heeft u een uitgebreide rapportage met conclusies en onderbouwing nodig? Bijvoorbeeld als ‘second opinion’ of omdat uw verzekering hierom vraagt? Ook die verzorgen we graag voor u.

Camera-inspecties in de bouw

Rioolmonteur voert inspecties uit voor particulieren en bedrijven zoals aannemers. Preventieve camera-inpecties hebben al vaak hun nut bewezen bij nieuwbouwprojecten. Voordat een bouwterrein geëgaliseerd en afgewerkt wordt, is het aan te raden om eerst te controleren of er buizen beschadigd zijn door bouwwerkzaamheden- en verkeer.

Camera’s van Rioolmonteur

Afhankelijk van de dikte van de buizen waar het om gaat zetten wij de volgende camera’s in:

  • Kleine rioolcamera – doorsnede 32-40-50 mm

Onze kleine camera is zeer geschikt voor het controleren van keukenleidingen en de afvoer van uw wasmachine bijvoorbeeld.

  • Grote rioolcamera – doorsnede buis 75-160-200 mm

Op de kop van deze camera zit een sensor waarmee we zowel de ligging als de diepte van een afvoerbuis kunnen bepalen. Deze toepassing is ook mogelijk bij leidingen door het plafond. Grote rioolcamera’s worden verder ook ingezet bij het controleren van afvoerbuizen voor mechanische ventilatie.

  • Rijdende camera’s

Heeft u een groot rioolstelsel en wilt u hier inspecties laten uitvoeren? Dan beschikt Rioolmonteur over de juiste connecties om een rijdende camera in te zetten.

Neem contact op met Rioolmonteur voor een inspectie.